Premiul Nobel pentru Pace: Papa copt Tawadros, sustinut printr-o campanie austriaca

Austria lansează o campanie de sustinere a candidatului copt, Patriarhul ortodox Tawadros al II-lea, la Premiul Nobel pentru Pace. Acest lucru a fost anunțat de către șeful comunității egiptene în Austria, Mufid Ekladios.

Conform susținătorilor inițiativei, Papa Tawadros merita prestigiosul premiu, in semn de recunoastere a eforturilor depuse de acesta in prevenirea conflictelor sectare și in menținerea păcii și unității sociale în Egipt.

Tawadros se afla, în prezent, într-o vizită pastorală în unele țări europene. Membrii comunității egiptene din Austria i-au invitat pe toți compatrioții lor din întreaga lume să se alăture în susținerea propunerii candidaturii, cu o campanie “viguroasă” de sprijinire.

In cursul acestei veri, Patriarhul Ortodox Copt a evitat să apară în public, din motive de securitate, pentru a nu pune in pericol viata copților care si-ar fi riscat vietile, în fiecare miercuri asteptand cateheza sa din Catedrala din Cairo.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.