Rromii povestesc – Oana Burcea: lansare la Astra Sibiu, in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

Maine, va fi zi de sărbătoare pentru rromii din judeţul Sibiu. Povestirile lor au fost adunate în volumul “Rromii povestesc”, conceput de Oana Burcea, muzeograf în cadrul Muzeului ASTRA.

Muzeograful sibian redă fragmente din şase interviuri realizate între anii 2009-2013 cu rromii din judeţul Sibiu. Istorisirile fac referire la modul de locuire din trecut, momentul deportării în Transnistria, cântatul miresei, pasiunea lecturii sau cum se descurcă o cortorăriţă când i-a venit sorocul. Publicul poate asculta povestirile şi interacţiona direct cu personajele, miercuri 18 decembrie 2013, începând cu ora 12:00, în sala de conferinţe a Casei Artelor, din Piaţa Mică nr. 21.

Rromii povestesc nu este doar o înşiruire de fapte, de amintiri, publicaţia fiind însoţită de fotografii realizate de Maurizio Marchesini în comunităţi tradiţionale de rromi.

Evenimentul va sta sub semnul Zilei Minorităţilor Naţionale din România, o zi în care se celebrează diversitatea culturală şi modul în care majoritatea şi minorităţile şi-au influenţat reciproc culturile. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.