Cipru: bisericile si batranii sunt cei vizati in spargerile si furturile din Limassol

Un bărbat de 20 de ani se afla in arest preventiv, in Limassol, in urma unui atac comis asupra proprietarului unui chiosc, in varsta de 70 de ani, care a fost jefuit de 30 de euro, conform sefului Politiei din Limassol, Soteriades Ioannis.

Jaful a avut loc joi dimineață, cand doi bărbați cu glugă au intrat în chioșc, s-au folosit de un spray paralizant si l-au atacat pe batran, lovindu-l și legându-l cu bandă adezivă. Ei au furat 30 de euro.

In aceeasi perioada, mai multe obiecte bisericești în valoare de 70.000 euro, au fost furate din două biserici din Lofou și Sylikou, tot în districtul Limassol, conform lui Soteriades.

Potrivit acestuia, biserica Ayios Giorgos din Sylikou a fost jefuita joi seara, deși furtul a fost observat abia în dimineața următoare, când preotul din sat s-a dus sa aprinda lumanari. El a descoperit ca toate vasele sfinte, candelele cu ulei, crucile, potirele și alte obiecte, în valoare totală de 22.000€, lipseau.

Al doilea furt a avut loc în aceeași noapte, la Biserica Panayia Chrysolofitissa din Lofou (foto), de asemenea, descoperit de către preotul satului, vineri dimineata.

Potrivit poliției, au fost furate obiecte bisericești în valoare totală de 45.000 de euro.

Soteriades a declarat că a spargerile sunt opera a doi oameni, pe care poliția deja ii cauta în legătură cu fapte similare comise în districtul Paphos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.