Rapiti in Siria: optimism in ce priveste soarta celor doi mitropoliti

Comentariile facute de Marele Muftiu sirian Ahmad Badreddine Hassoun, săptămâna trecută, cu privire la soarta celor doi episcopi ortodocși răpiți in Orientul Mijlociu la inceputul acestui an (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), au facut sa creasca speranta că cei doi clerici sunt încă în viață, conform Kathimerini.

Potrivit presei rusesti, în timpul unei vizite la Moscova, de marți, Hassoun a declarat că detine informații cum că Arhiepiscopul grec-Ortodox Paul Yazigi și Arhiepiscopul siriac-Ortodox Yohanna Ibrahim sunt înca in viață și că acestia s-ar afla în Turcia. Ministerul turc de Externe a negat, ulterior, acuzațiile.

Episcopul Louka, reprezentantul Patriarhului Ioan al X-lea al Antiohiei, a declarat penru Kathimerini ca Patriarhia a luat cunostinta despre aceste comentarii, dar ca nu detine nicio informație de prima mana cu privire la locul in care se afla acestia.

“Am auzit tot felul de lucruri, dar tot ce putem face acum este sa ne rugam pentru ei”, a spus el.

Autoritățile sugereaza ca rapirea ar fi fost efectuata de către rebelii anti-Assad.

Optimismul privind soarta acestora s-a mai consolidat, de asemenea, si dupa comentariile făcute de șeful de informații libanez Abbas Ibrahim, care a declarat că el știe unde se afla cei doi episcopi, adăugând că la aceasta ora negociaza pentru eliberarea lor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.