Un nou arhiepiscop pentru Bisericile Rusesti din Europa Occidentala

Arhimandritul Iov (Getcha) a fost ales, ieri, de către Sfântul Sinod al Patriarhiei de Constantinopol, intr-o noua functie.

Iov (Getcha) a fost asezat în fruntea Arhiepiscopiei Bisericilor Rusesti din Europa Occidentala, cu titlul de Arhiepiscop de Telmessos.

Intr-o sedinta organizata sub președinția Mitropolitului Emmanuel, Arhimandritul Iov a fost ales ca arhiepiscop, cu 109 de voturi, reprezentand mai mult de două treimi din voturile exprimate. Cu 191 de alegători, au existat 151 de voturi exprimate și 40 de buletine de vot goale sau distruse.

Ceilalți doi candidați au fost: Ieromonahul Mihail Aniscenko, cu doar 9 voturi, și Arhimandritul Visarion (Komzias) cu 33 de voturi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.