Bulgaria: Ziua Arhanghelului Tururor Sufletelor

Creștinii ortodocși bulgari au serbat, ieri, Ziua Arhanghelului Tururor Sufletelor, într-una dintre cele patru mari sărbători dedicate celor plecati dintre noi.

Cunoscuta sub numele de Ziua Arhanghelului Tuturor Sufletelor, aceasta este o zi în care creștinii ortodocși bulgari, asemenea celor din Romania, participa la slujbe dedicate amintirii celor adormiti și impart lucururi.

Ziua Arhanghelului Tuturor Sufletelor cade în duminica de dinaintea sărbătorii Sfantului Arhanghel Mihail, de pe 8 noiembrie.

Aceasta mai este numita si “Marea Zi a Morților”, și reamintește grija pe care îngerii o au pentru sufletele celor răposați.

În Bulgaria, ziua este dedicata in mod special si sufletelor războinicilor (asemenea arhanghelilor) căzuți pentru binele țării. In acest sens, o slujba speciala a avut loc in Cimitirul Militar din Sofia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.