Ierusalim si Palestina: Vaticanul insista asupra negocierilor

Vaticanul solicita “neprecupetirea niciunui efort, in facilitarea negocierilor dintre palestinieni și israelieni”, astfel încât cele două state sa devina “viabile și stabile”, adică “independente și sigure pentru popoarele lor”.

Acesta mai solicita, de asemenea, asigurarea “unui acces permanent, corect si liber la locurile sfinte, pentru adeptii tuturor religiilor și naționalităților” din Ierusalim.

Declaratiile in acest sens au fost facute, in aceste zile, de Episcopul Francis A. Chullikatt, observator permanent al Vaticanului la Națiunile Unite, in New York, in cadrul unei convorbiri care a avut loc in prima comisie a celei de-a 68-a Adunări Generale asupra “Lucrarii si Ajutorului Natiunilor Unite pentru Refugiații Palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA)”.

Arhiepiscopul Chullikatt speră ca “pacea sa inlocuiasca logica și violența inutila a războiului”, pentru a “nu renunța la speranța că pacea, atât de necesara și dorita, în cele din urmă se va naste în această țară atât de sacra pentru mulți”.

Arhiepiscopul si-a mai exprimat, de asemenea, speranța că conferința de pace privind Siria, care va avea loc la Geneva, va veni din nou “in ajutorul reducerii suferinței populației refugiate palestiniene”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.