Rusia, despre Fratia Musulmana din Egipt: Nu le vom tine predici partenerilor nostri straini

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că “Rusia este strict angajata in principiul neamestecului în treburile unui alt stat suveran și in dreptul oamenilor la libertate și la alegerea independenta a căilor și formelor proprii de guvernare”, conform unui raport al Radioului Vocea Rusiei.

“Nu le vom tine predici partenerilor noștri străini. Nu vom impune metode pentru rezolvarea problemelor de competența internă”, a spus el.

“Sunt convins că poporul egiptean, cu un bogat patrimoniu istoric și civilizat, este in stare să ia o decizie adecvată privind rolul și locul oricărei organizații, inclusiv a Frăției Musulmane”, a spus ministrul.

“Sunt sigur că poporul egiptean este capabil sa găseasca soluții eficiente la probleme, luand în considerare intereselor tuturor gruparilor politice, etnice și confesionale”, a spus el.

“Toate problemele trebuie să fie rezolvate prin mijloace pașnice, pe baza unui dialog cuprinzător. O situație stabilă va crea premisele realizarii reformelor și a altor programe”, a adăugat Lavrov.

Din start, Rusia “și-a exprimat solidaritatea cu poporul egiptean și a sprijinit unitatea in reinnoirea societății și a statului, promovarea reformelor democratice și crearea unor sisteme sociale și economice mai eficiente”, a incheiat Lavrov, citat de VoR.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.