Patriarhul Antiohiei, Ioan al X-lea, isi incepe astazi vizita pastorala in Franta

Patriarhul Antiohiei Ioan al X-lea, Întâistătătorul Bisericii Grec-Ortodoxe a Antiohiei și a întregului Răsărit, a inceput de astăzi o vizită pastorală în Franța, dedicată întronizarii Mitropolitului Ignatie (Alhochi) ca episcop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Antiohiene din Franța, Europa Centrala si de Vest (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Patriarhul Antiohiei, Ioan al X-lea, care este insoțit de o delegație mare de mitropoliți, episcopi și clerici din Patriarhia Antiohiei, va prezida Sfânta Liturghie, peste doua zile, duminică, la Biserica grec-ortodoxa antiohiana Sfanta Elena (12 avenue de La Celle-Saint-Cloud, 92420 Vaucresson).

Slujba Utreniei, care va începe la ora 9:30, in aceeasi zi, va fi urmată de oficierea Sfintei Liturghii, la 10:30, si apoi de ceremonia de intronizare, la care vor participa membri ai Adunării Episcopilor Ortodocsi din Franța și reprezentanți ai diferitelor Biserici creștine, diverse autorități civile și religioase din Franța.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.