Vila romana si bai termale antice, descoperite in Grecia

Arheologii care lucrează în zona Katounistra, din Grecia, în orașul balnear Loutraki, lângă Istmul Corint, au anunțat descoperirea unei vile mari, romane, care a fost folosita până în secolul al VI-lea dupa Hristos, in vecinatatea unei bai termale.

Potrivit experților, descoperirea ilustrează importanța regiunii Istmului in antichitate si, totodata, faptul că utilizarea izvoarelor termale era dezvoltata în regiune la acel moment.

Anunțul a fost făcut în cadrul unui eveniment care marchează sfârșitul sezonului arheologic din 2013 în zonă și a inclus un tur al sit-ului.

Aceste descoperiri, precum și cea a rămasitelor unui templu al epocii clasice, excavat in 1920, demonstreaza existența Loutraki ca asezare independenta datând din epoca Clasică, ele alaturandu-se trimiterilor romane la adresa orasului “Thermae”.

Planurile de viitor ale autorității locale, pentru aceasta zona, includ dezvoltarea ulterioara a sapaturilor, ca sit arheologic deschis vizitatorilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.