Infiintarea unui centru ortodox religios-cultural in Baku, intre musulmani

Inființarea unui centru religios și cultural ortodox, ca parte a eparhiei locale a Bisericii Ortodoxe Ruse din Baku, confirmă atitudinea tolerantă a poporului azer față de alte credințe, conform unei declaratii a Ambasadorului Azerbaidjanului în Rusia, Polad Bulbuloglu, pentru Interfax.

“Eu, ca persoană care reprezintă Azerbaidjanul în Rusia, consider că un astfel de eveniment este extrem de important. Se dovedește, încă o dată, toleranța națiunii azere și a autorităților”, a spus el.

Participarea personală a Președintelui azer, Ilham Aliyev, la ceremonia de inaugurare a centrului, a fost ceva aparte, a spus ambasadorul.

“Religia este separata de autoritățile de stat din țara noastră. Dar statul ajută instituțiile religioase. Un teren i-a fost atribuit și construirea centrului a fost posibila intr-o perioadă scurtă de timp. Toate aceste circumstanțe servesc pentru a sublinia atenția statului față de religie. Este extrem de important, deoarece Baku a fost întotdeauna un oraș internațional”, a spus el.

Această tradiție durează, și persoanele în vârstă ii învață pe tineri să-i respecte pe reprezentanții altor religii, traind alaturi de ei în prietenie și pace, a spus diplomatul.

Noul centru adăpostește o școală ortodoxă duminicală și va găzdui botezuri și alte ceremonii religioase. In Azerbaidjan, 95% din populatie este musulmana.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.