Femei-episcop: Biserica Angliei a votat, in majoritatea ei, “pentru”

Biserica Angliei a votat în favoarea propunerii care permite hirotonirea femeilor-episcop, de anul viitor. Membrii Sinodului general au adoptat o moțiune cu o majoritate de 378 la 8, si 25 de abțineri.

Anul trecut, sinodul nu a reușit să cadă de acord in ce priveste aceasta legislație, numarand doar 6 voturi favorabile.

Odată ce este complet aprobata, mișcarea va merge înaintea Camerei Lorzilor. Primul-Ministru britanic, David Cameron, este un susținător ferm al propunerii și consideră că ii va asigura Bisericii Angliei “locul său ca Biserică modernă, ​​în contact cu societatea noastră”.

Părți ale Comuniunii Anglicane au deja femei-episcopi, dar fiindca Biserica Angliei este considerata “Biserica mamă” a comunitatii ecleziale, mișcarea actuala este văzută ca fiind mai importanta, mai ales în ceea ce privește ecumenismul.

Vaticanul si-a exprimat frecvent clar opoziția față de o astfel de mișcare. Într-o declarație din 2008, Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor a spus ca o astfel de decizie ar însemna “o ruptura in tradiția apostolică pastrată de toate Bisericile din primul mileniu și, prin urmare, ar fi un obstacol în plus in reconciliere, între Biserica Catolică și Biserica Angliei”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.