Presedintele Libanului le-a cerut crestinilor sa nu mai creada in teorii eronate

Președintele Libanului, Michel Sleiman, le-a cerut creștinilor locali sa apere mostenirea libaneza în lumea arabă.

În timpul unei ceremonii care a avut loc la sediul Patriarhiei Maronite, zilele trecute, cu ocazia marcarii publicarii unei cărți despre vizita Papei emerit Benedict al XVI-lea în Liban în 2013, Sleiman a spus că creștinii din Liban și din Orientul Mijlociu, care sunt îngrijorați de viitorul lor, ar trebui să evite luarea in considerare a teoriilor eronate, cum ar fi alianța între minorități, si sa faca bine sa-si urmeze propriile orientări.

Președintele Sleiman a citat două “indemnuri apostolice”, unul scris de către Fericitul Ioan Paul al II-lea în 1997, iar celălalt de către Papa Benedict al XVI-lea în 2013, ca exemplu pentru astfel de orientări .

“Ca creștini, ar trebui să aplicati îndemnurile apostolice, mai degrabă decât sa încercati alte modalitati, mecanisme sau alte proiecte”, a spus el. “Acest lucru înseamnă protejarea ‘unitatii’ libanezilor din lumea arabă, în care acestia se afla”.

Lupta pentru valorile umane și un spațiu tot mai mare pentru democrația adevărată, s-au numarat printre perspectivele și principiile directoare menționate în îndemnurile papale care au fost notate de către Președinte. El a subliniat, de asemenea, necesitatea deschiderii către ceilalți și alternanța de putere prin alegeri libere.

La ceremonie, au fost prezenti si Arhiepiscopul Gabriele Caccia, Nunțiu Apostolic în Liban, precum și Patriarhul maronit Boutros Bechara Rai. În discursul său, Patriarhul Rai a aplaudat impulsul profetic al lui Benedict al XVI-lea, din timpul vizitei sale apostolice în Liban. Papa emerit Benedict al XVI-lea, a spus el, a recunoscut cu claritate că echilibrul libanez propus ca model este foarte delicat și se poate rupe sub presiunea materiala sau sectara.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.