Biserica Rusa spera in rezultate bune, care sa urmeze vizitei lui Putin in Rusia

Patriarhia Moscovei se așteaptă ca întâlnirea viitoare dintre Președintele rus Vladimir Putin si Papa Francisc, la Vatican (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), sa dea un impuls suplimentar relațiilor dintre ortodocși și catolici.

“Sperăm ca întâlnirea Președintelui Putin cu Papa sa contribuie la consolidarea relațiilor dintre Rusia și Vatican, precum și a relațiilor dintre Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Romano-Catolică”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Bisericești Externe.

Aceasta va fi o intalnire a liderilor celor două state, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că cele două Biserici au lucrat direct in abordarea mai multor probleme religioase.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.