Peste 6.000 de biserici crestine din India, intr-o rugaciune comuna

O rugăciune ecumenică simultana de proportii, pentru dreptate și reconciliere, este prevăzută în mai mult de 6.000 de biserici creștine din India, pe 30 noiembrie 2013, conform agentiei Vaticanului, Fides.

Inițiativa de “Rugăciune creștină unita pentru India” (UCPI) ii invită pe toti sa se roage pentru “dreptate, reconciliere națională și justiție economica, în favoarea stabilitatii, a pacii și prosperitatii națiunii”.

“Criza politica morală și socială, criza economică, ne cheamă pe toți să ne implicam și să perseveram în rugăciune, astfel încât țara să poată continua să meargă pe calea progresului, păcii și dreptății”, se arata intr-un comunicat.

Toți creștinii națiunii sunt invitați să se alăture “acestui efort de rugăciune pentru binecuvântarea națiunii”, a spus episcopul Anil Couto, Arhiepiscop de Delhi și președinte al Comitetului de Organizare a Rugaciunii.

Liderii tarii – Președintelele, Primul-Ministru, Președintele Curții Supreme din India, liderii forțelor armate – au fost invitați in capitala tarii, Delhi, să participe la eveniment.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.