publicat în: Arhivă

Nazaret: statuie uriasa a lui Iisus, pe Muntele Prapastiei, de pe care localnicii au incercat sa-L impinga pe Hristos

Bishara Shlayan, un arab creștin din Nazaret, nutreste speranța ca va reusi sa construiasca o statuie uriașă a lui Iisus Hristos chiar pe Muntele Prăpastiei (pravalirii, impingerii, caderii), în apropiere de orașul său natal.

Shlayan a spus, pentru Jerusalem Post, într-un interviu, că a început deja sa strânga fonduri pentru proiect și că spera intr-o reactie pozitiva din partea comunitatii creștine arabe din Israel, precum și din partea unora dintre evrei.

El vede statuia ca fiind similara, dar chiar mai mare, cu imensa statuie a lui Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, Brazilia.

Muntele Prăpastiei, cunoscut si sub numele de Muntele Kedumim, este considerat de unii a fi locul în care oamenii din Nazaret au încercat să-l împingă pe Iisus de pe munte, după respingerea lui ca Mesia. În cele din urmă, El a reusit sa dispara de pe munte, chiar prin mijlocul acestora.

Va reamintim ca statuia din Rio are… 100 de metri înălțime. Muntele are o inaltime de 395 de metri.

“Şi sculându-se, L-au scos afară din cetate şi L-au dus pe sprânceana muntelui, pe care era zidită cetatea lor, ca să-L arunce în prăpastie” (Luca 04:29). “Iar El, trecând prin mijlocul lor, S-a dus.” (Luca 04:30).