Intalnire intre Papa si Primul-Ministru al Bosniei si Hertegovinei

Papa Francisc s-a întâlnit ieri cu Vjekoslav Bevanda, Primul-Ministru al Bosniei și Herțegovinei. O declarație Vaticanului arata ca s-au purtat “discutii colocviale” și “un schimb de opinii cu privire la situația actuală din Bosnia și Herțegovina”.

Papa și Primul-Ministru au vorbit despre “principalele obiective curente” ale țării, in eforturile de “promovare a unei societati tot mai deschise, cu respectarea drepturilor tuturor cetățenilor, și provocările cu care trebuie să se confrunte, ca urmare a crizei economice actuale”.

“A mai fost exprimata satisfactia cu privire la bunele relații bilaterale existente, pentru care acordul de baza din 2006 este o expresie importantă, promovarea colaborării între Biserică și stat pentru binele comun și dezvoltarea țării”, a continuat declarația.

“În timpul conversației, s-au mentionat, de asemenea, diverse aspecte legate de punerea în aplicare a acordului menționat anterior, precum și contribuția catolicilor în societate”.

Bosnia-Herzegovina a stabilit relații diplomatice cu Vaticanul în august 1992.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.