Fostul nazist Priebke a fost inmormantat, pana la urma, de Fraternitatea St. Pius X din Albano

Fraternitatea St. Pius al X-lea din Albano, Italia, a oficiat, in cele din urma (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), funeraliile fostului SS-ist Priebke, ieri.

Acesta a decedat vinerea trecuta, la vârsta de 100 de ani, în Roma.

Ceremonia privată a avut loc la ora 17:30. Ea a stârnit multe proteste din partea locuitorilor din Albano, în primul rând a primarului său, Nicolas Marini, care emisese un ordin de interzicere a trecerii pe teritoriul comunei a criminalului nazist de război, pe care, insa, prefectul Romei… l-a anulat.

Marc Antoine Pettinato, primar al orașului sicilian Fondachelli Fantina (provincia Messina), propusese ca Priebke sa fie înmormântat în cimitirul orașului. “Acesta este un act de umanitate creștina, o idee născută în timp ce citeam ziarele. Priebke a murit. El merită să fie îngropat, în ciuda tuturor acestor crime. Sunt surprins de atitudinea Bisericii în această chestiune”, a spus el, într-un comunicat de presă.

Confruntandu-se cu acelasi impas, președintele comunității evreiești din Roma, Riccardo Pacifici, propusese si el, la începutul săptămânii: “dacă nu există nicio altă soluție, atunci ar trebui să fie incinerat, iar cenușa sa-i fie imprastiata, asa cum a fost cea a bunicilor noștri”.

De asemenea, soluția a fost propusă si de directorul Centrului Simon Wiesenthal, Efraim Zuroff, “corpul lui Hitler a fost ars, iar acest lucru s-a dovedit a fi cea mai bună soluție, pentru că a însemnat distrugerea a tot ceea ce nazismul a reprezentat”, a spus el, pentru cotidianul italian La Stampa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.