Intalnire a Papei Francisc, cu delegatia Centrului evreiesc Simon Wiesenthal

Ieri după-amiază, Papa Francisc s-a întâlnit cu o delegație a Centrului Simon Wiesenthal, o organizație internațională evreiască, preocupata de promovarea drepturilor omului. Reuniunea fusese programata anterior, de către Papa emerit Benedict al XVI-lea.

Papa Francisc și-a început discursul, exprimandu-si recunoștința si stima pentru activitatea centrului. Întâlnirile cu acestia, a spus el, “sunt, de asemenea, o expresie de apreciere fata de sarcina careia centrul i se dedica: combaterea oricarei forme de rasism, de intoleranța și antisemitism, păstrarea vie a memorialului Shoah și promovarea înțelegerii reciproce prin educație și angajament in binele societății”.

Subliniind condamnarea Bisericii cu privire la toate formele de antisemitism, Papa Francisc a amintit problema intoleranței, minoritățile fiind persecute din cauza credinței lor sau a etniei, acest lucru punand în pericol bunăstarea societății.

“Să ne unim eforturile în promovarea unei culturi a întâlnirii, respectului, înțelegerii și iertarii reciproce”.

În încheierea adresarii sale, Papa Francisc a încurajat Centrul Simon Wiesenthal să își continue activitatea în randul tinerilor, “in construirea unor punti de legatura între culturile și tradițiile noastre de credință”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.