Ei au perseverat pana la sfarsit. Despre noii martiri

O expoziție intitulată “Ei au perseverat până la sfârșit”, a fost deschisă în Arkhangelsk. Acesta este dedicata memoriei noilor martiri care au murit în Arhanghelsk, în primii ani ai regimului sovietic. Expoziția va fi parte a Muzeului Memorial Noii Mărturisitori și Martiri, care urmeaza sa fie inaugurat in primavara anului viitor, conform jurnalului “Vestnik Tserkovny”.

“Printre cei care au murit, au fost preoți, ofițeri prizonieri, dar și civili bărbați, femei, copii, marinari, țărani si cazaci cu familiile lor”, a declarat directorul muzeului, etnograful Nicolas Sukhanov.

“Expoziția cuprinde 23 de standuri (9 dintre acestea, au fost oferite de către Mănăstirea Solovki). Unul dintre standuri este dedicat memoriei Noului Mucenic Protopop Nicolae Popov, împușcat în 1918 in Shenkursk. După Arkhangelsk, expoziția muzeului va călători în toate muzeele etnografice din regiune”.

Sukhanov a mai precizat ca misiunea expozitiei nu este atât de mult arătarea ororilor comise în primele lagăre de concentrare sovietice (în special cele din Kholmogory și Pertominsk) sau a crimelor comise de regimul bolșevic (deși o parte a expoziției le este dedicată), ci mai degraba cunoașterea marii tenacitati și a curajului demonstrate de către noii martiri, înțelegand astfel ca rușii sunt capabili de fapte mari, atunci când vine vorba despre apărarea credinței lor.

Intre 1920 și 1923, aici, aproape 25.000 de oameni au fost masacrați (împușcati, înecati, au murit de foame sau de frig).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.