Patriarhul Bartolomeu a vizitat casa in care a copilarit Kemal Ataturk – fondatorul Turciei de astazi

In urma cu o zi, la orele după-amiezii, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a efectuat o vizită in casa-muzeu in care a copilarit liderul istoric al Turciei, Kemal Ataturk, amplasata in interiorul complexului Consulatului Turc din Salonic, Grecia.

Patriarhul Bartolomeu, însoțit de prelați ai Patriarhiei, au fost salutati de către Consulul General al Republicii Turcia la Salonic, Tuğrul Biltekin, care a efectuat ulterior un tur prin sălile renovate ale muzeului, care găzduiește publicații și instantanee din viața lui Kemal Ataturk, precum și un chip al sau, din ceara.

“Suntem fericiți sa vizitam casa renovată a fondatorului Republicii Turcia, Ataturk, din Salonic. Ne dorim ca Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul și Ii cerem Atotputernicului ca reformele lui sa dainuiasca pentru totdeauna, iar cuvintele sale, “Pace acasa, pace în lume” sa devina realitate odată cu trecerea timpului. Cu binecuvântările noastre”, a notat Bartolomeu in cartea de oaspeti, înainte de a parasi muzeul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.