publicat în: Arhivă

Intalnire fara precedent in Ohio: pentru unitatea Bisericilor Ortodoxe din America!

Creștinii ortodocși romani și de alta nationalitate s-au intalnit ieri, in Ohio, pentru a discuta ideile lor despre unificarea celor 12 jurisdicții ortodoxe din Statele Unite, potrivit rapoartelor mass-media și anunțurilor Bisericii.

Ziarul Cleveland Plain Dealer aprecia forumul public, ca fiind fără precedent prin natura sa, și a spus că a inclus membri ai Greciei, ucraineni, rusi, antiohieni, sârbi, români și ai Bisericii Ortodoxe a Americii, majoritatea celor prezenti în Statele Unite.

“Este speranța Adunării ca forumul sa slujeasca drept model pentru a fi reluat si în alte orașe, ca mijloc de promovare a înțelegerii pan-ortodoxe și a dialogului despre Adunare si misiunea sa”, a declarat Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici ai Statelor Unite.

Forumul a fost planificat de către laicii ortodocși din Cleveland, cu sprijinul Adunării Statelor Unite a Episcopilor Ortodocși Canonici, ai căror 49 de membri lucrează la un plan de unificare a diferitelor Biserici ortodoxe din America, conform unui raport al Cleveland Plain Dealer.

Cleveland gazduieste 29 de parohii ortodoxe diferite, reprezentând cele mai multe componente ale Ortodoxiei în Statele Unite. În timp ce diferitele Biserici au propriile lor limbi și ierarhi bisericești, ele au totusi în comun doctrina religioasă și Liturghia.

Acest forum a avut loc la Biserica Sfânta Treime din Parma, Ohio, fiind deschis publicului. Intrucat nu dispunem de fotografii din cadrul acestui forum (asteptam inca, pe adresa redactiei), va propunem o fotografie care sugereaza mai exact ideea de unitate pan-ortodoxa exprimata si in Ohio, dar de aceasta data din Rusia (vezi foto – Drumul Crucii).