Prin simturi pacatuim, si tot prin simturi ne intoarcem la Dumnezeu. Biserica din Jeannette, la 103 ani

In acest an, Biserica ortodoxa Sfintii Chiril si Metodiu, din Jeannette, Pennsylvania, SUA, a ajuns la varsta de 103 ani, conform unei relatari apartinand Mariei Tyger.

Biserica a fost fondată în 1910 de către imigranții ruși, sub inaltul patronaj al Tarului Rusiei, Nicolae al II-lea, conform publicatiei Tribune de Pittsburgh. Aniversarea din acest an a fost marcata de prezentarea unor elemente ce aminteau istoria acestei biserici: relicve, articole din ziare (unele scrise în limba rusă), scrisori și veșminte din trecut, au fost expuse la biserica, pe parcursul lunii octombrie.

Preotul paroh este Lawrence Daniels, in varsta de 75 de ani, sustinut de soția sa, Sophie, iar administratorul bisericii este Daniel Henry.

Actualul paroh a fost hirotonit preot abia în 2012, după ce a slujit ca diacon timp de 36 de ani, dintre care ultimii 10 ani chiar în Jeannette.

El și soția lui au o fiica, Rebecca, care locuiește în Greensburg, și un fiu, John, care locuiește în Charlotte, iar cu ei doi nepoti.

Daniels și soția sa, împreună cu alți enoriași, au lucrat cu sârguință pentru a aduce biserica mai aproape de comunitate. Ei au înființat un centru de învățamant, un loc de citit și de studiu, pe lângă biserica. Centrul are mai multe metode de studiu, care includ filme, muzică și cărți, de la unele vechi bisericesti pana la cărți contemporane.

Cuplul, de asemenea, lucrează din greu pentru a ține pasul cu ornamentarea si infrumusetarea bisericii.

“Prin simturi pacatuim, și tot prin aceste simturi ne întoarcem la Dumnezeu”, a spus Sophie Daniels.

“Frumusețea bisericii ne aduce aminte de Dumnezeu”, mai relateaza Maria Tyger.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.