Samaras il invita pe Putin in Grecia. Interese economice

Primul-Ministru grec, Antonis Samaras, a adresat o invitație Președintelui rus Vladimir Putin, de a vizita Grecia, cu Presedintele Consiliului Federatiei Ruse, Valentina Matvienko, care se afla în prezent în Atena.

Potrivit AMNA, Matvienko i-a prezentat lui Samaras un mesaj personal de la Putin și, potrivit unor surse, acesta se referea la interesul puternic exprimat de către firmele rusesti fata de investițiile din Grecia, precum și de intenția guvernului rus de a sprijini astfel de investiții, prin orice mod.

Oficialul rus a declarat că Gazprom intenționează să participe la o nouă licitație pentru vânzarea publica a companiei de gaze a Greciei, DEPA.

Matvienko a mai facut referire, totodata, la interesul rusesc în privatizarea caii ferate din Grecia și a mai spus că apreciaza dificultățile și lupta cu care se confruntă grecii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.