Chicago: intalnire anuala a episcopilor ortodocsi din America Centrala si de Nord

Mitropolitul Tihon și membrii Sfântului Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe din America (OCA) se numara printre cei 65 de ierarhi care participă, in prezent, la reuniunea anuală a Adunării Episcopilor Ortodocși Canonici din America de Nord și Centrală, la Chicago Marriott.

Intrunirea, care si-a deschis lucrarile in urma cu doua zile, se va finaliza astazi.

Prima reuniune anuala a avut loc în New York City, în 2010, în timp ce cea de-a doua și a treia reuniune au avut loc în Chicago, în 2011 și 2012.

Adunarea s-a deschis prin oficierea Sfintei Liturghii, la Catedrala Maicii Domnului (Biserica Ortodoxă Rusă din afara granitelor), Des Plaines, IL, și cu o comemorare a aniversării a 1700 de ani de la Edictul din Milano.

În timpul sesiunii plenare de deschidere, președintele Adunării, Arhiepiscopul Demetrios, al Arhiepiscopiei Grec-Ortodoxe din America, a tinut un discurs.

Subiectele aflate pe ordinea de zi includ propuneri de restructurare canonica, un model regional de comunicare, precum și o propunere de planificare a unei conferințe a Adunării, destinata tinerilor ortodocsi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.