publicat în: Arhivă

Iordania: 6 extremisti musulmani, inchisi pentru sustinerea jihadistilor sirieni

Un tribunal militar a închis, ieri, un numar de 6 extremiști musulmani, pentru încercarea de alăturare Al-Qaeda si Al-Nusra, in ideea de a lupta împotriva fortelor Președintelui sirian Bashar al-Assad, conform unui oficial citat de AFP.

“Curtea Securitatii de Stat a condamnat șase bărbați salafisti, la doi ani și jumătate de închisoare fiecare, pentru încercarea de infiltrare in Siria și alăturarea la Al-Nusra și la lupta împotriva regimului sirian”, a mai spus el, citat de radioul Vocea Rusiei.

Salafistii adopta o formă austeră a Islamismului Sunnit.

“Deținuții, arestati în decembrie, au încercat să traverseze frontiera, cu sarcina îndeplinirii unor acte care ar fi expus Iordania și cetățenii acesteia, riscului actelor de agresiune și răzbunare”, a adăugat oficialul.

Aceeași instanță l-a condamnat, luni, pe un barbat iordanian, la doi ani și jumătate de închisoare, pentru aderarea la Al-Nusra.

Iordania, care găzduiește mai mult de 500.000 de refugiați sirieni, a închis zeci de oameni, condamnați pentru încercarea de a lupta alaturi de fortele rebele din Siria.

Amman-ul neagă acuzațiile regimului sirian, conform carora regatul ar fi deschis granițele pentru luptatorii jihadisti.