Preot ortodox, distins de Ziua Minoritatilor (Bichisciaba / Ungaria)

Preot ortodox, distins de Ziua Minoritatilor
Bichisciaba, Ungaria/Romanian Global News

luni, 15 decembrie 2008

La 8 decembrie, in Sala festiva a Centrului Civil “Phaedra” din Bichisciaba, romanii, alaturi de minoritatile slovaca, poloneza si tigana, au sarbatorit Ziua Minoritatilor, trasmite corespondentul Romanian Global News in Ungaria. (…)“Autoguvernarea minoritara a romanilor din Bichisciaba inmana distinctia pentru acea personalitate care a facut cel mai mult pentru romanii din orasul acesta. In anul acesta distinctia Pentru romanii din Bichisciaba o primeste parohul bisericii ortodoxe din Bichisciaba, parintele Teodor Marc. Dupa incendiul din vara anului trecut, domnia sa a lucrat foarte mult pentru biserica. Credinciosii ortodocsi din acest oras recunosc munca neobosita a preotului, care a facut tot posibilul ca sfintele slujbe sa fie din nou savarsite in aceasta biserica”, a mentionat Gheorghe Gros, presedintele Autoguvernarii Romanesti din Bichisciaba. “Niciodata nu am asteptat sa fiu distins. Viata pentru un preot, este sa lupte pentru biserica. Asta este si datoria mea”, a marturisit preotul Teodor Marc, iar mama noului distins, Maria Marc, cu ochii plini de lacrimi a declarat pentru corespondentul RGN: “ziua de azi a fost o zi frumoasa pentru mine, care va ramane in amintirea si in sufletul meu pe veci. A fost o ocazie de mare bucurie si de mandrie.”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.