“COLINDE, COLINDE…”

Data: 20.12.2008

Loc: Bucuresti

CENTRUL NATIONAL DE ARTA “TINERIMEA ROMANA”
prezinta
Miercuri, 24 DECEMBRIE 2008, orele 18:00
in Studioul de Concerte “Mihail Jora”
al Societatii Romane de Radiodifuziune
Str. G-ral Berthelot 62-64

COLINDE, COLINDE…
Corul de camera “PRELUDIU”
Dirijor: Voicu Enachescu

In program colinde romanesti si cantece de Craciun din repertoriul international.

În cei 35 de ani de activitate (corul a fost înfiinţat în anul 1972), „Preludiu” a realizat circa 250 de înregistrări radio şi t.v., un disc „Electrecord” şi trei C.D. (Colinde şi cântece de Crăciun, Muzica bizantină în cultura românească, Maeştri ai artei corale româneşti). De la apariţia sa, formaţia a prezentat mai multe de 1.500 de concerte pe marile scene din România şi din străinătate, în cursul celor peste 60 de turnee efectuate în 20 de ţări din Europa, America şi Asia, fiind laureată la mai multe festivaluri internaţionale (Pardubice, Nitra, Barcelona, Celje). Corul de cameră „Preludiu” şi dirijorul Voicu Enăchescu au primit, cu ocazia ediţiei a XIII-a a Festivalului Internaţional „George Enescu” (1995), „Premiul pentru excepţionalul program prezentat”, distincţie acordată de Uniunea Interpreţilor, Coregrafilor şi Criticilor Muzicali din România.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.