Triptic românesc : balade și colinde la Paris

Muzicieni de top, tradiție românească autentică și un sit istoric din inima Parisului : Tripticul românesc organizat de ICR Paris are toate ingredientele unui succes. Marți 16 decembrie, de la ora 21, biserica Saint Severin, în apropiere de Sorbona și Notre Dame, va găzdui spectacolul de balade și colinde imaginat de regizoarea Ilinca Gheorghiu.

Miorița și Meșterul Manole, dar și colinde, toate în transcrieri și adaptări muzicale de Corneliu Gheorghiu după piese populare, vor răsuna sub bolțile bisericii pariziene datând din secolul XI.

Interpreții sunt muzicieni români care s-au perfecționat în Franța (soprana Ruxandra Cioranu, basul Sorin Dumitrașcu, flautistul Eduard Sabo), dar și norvegianul Kyrre Slind la cobză și lăută. Ei vor fi nu numai muzicieni, ci și actori ai acestui spectacol prezentat deja cu succes la Bruxelles, Londra, Berlin sau Veneția. Circa 300 de spectatori (capacitatea incintei fiind de 500) și-au rezervat deja locurile cu o săptămână înainte de spectacol.

Colindele românești au înnobilat și Salonul de aur al ambasadei României, cu prilejul recepției anuale oferite vineri 12 decembrie de ICR Paris « prietenilor » săi, adunați într-o asociație ce sprijină programele și activitățile instituției. Corul Preludiu din București, sub bagheta lui Voicu Enăchescu, i-a încântat pe cei aproape 200 de invitați. In cei 35 de ani de activitate, Preludiu a susținut mai bine de 1500 de concerte în lumea întreagă.

Cele două spectacole plasează sfârsitul de an al ICR Paris sub semnul muzicii, după ce pe 2 decembrie reprezentația muzical-coregrafică Codex Caioni, cu muzică barocă din Transilvania secolului XVII, a umplut sala Gaveau, unul dintre cele mai cunoscute temple ale muzicii clasice din capitala Franței.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.