Expozitie de icoane rusesti in Bratislava, Slovacia

O expoziție de icoane rusești s-a deschis în Bratislava, fiind organizata de Muzeul de Icoane Rusești din Moscova și de Ministerul Culturii din Slovacia.

Expoziția prezintă aproximativ 100 de icoane, mai multe zeci de icoane fiind medievale, manuscrise, carti, ustensile de scris din secolele VIII-XX, create de maeștri bizantini și rusi.

Vizitatorii vor putea vedea icoane foarte rare, inclusiv icoana realizata in secolul al 16-lea, intitulata “Paraskevi of Iconium” (Parascheva Piatnita) si o icoana din secolul 15, a unui ucenic al lui Andrei Rublev.

Un exponat separat este dedicat Sfinților Chiril și Metodiu, iluminiști venerati pe taramul rusesc, conform Ria Novosti, citat de radioul Vocea Rusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.