“Responsabilităţile liderilor religioşi în perioadele de criză”

Papa va primi maine (miercuri 17 dec. 2008) o delegaţie musulmană

O delegaţie a Asociaţiei Mondiale a Apelului Islamic (WICS), organizaţie musulmană cu sediul în Tripoli, va fi primită mâine de Papă, la sfârşitul unui simpozion organizat la Vatican, dupa cum a anunţat chiar Vaticanul ieri.

Delegaţia participă la o întâlnire cu Consiliul Pontifical pentru Dialogul Interreligios pe tema: “Responsabilităţile liderilor religioşi în perioadele de criză.”

Este vorba despre cea de-a 11-a întrunire dintre această asociaţie şi reprezentanţii Vaticanului, începând din anul 1976.

Asociaţia islamistă, al cărui secretar general este Mohamed Ahmed Sheriff, numără 250 de asociaţii sau reprezentanţi din întreaga lume şi îşi desfăşoară activitatea în domeniile umanitar, religios, cultural şi social.

Vaticanul întreţine legături cu mai multe reţele şi organizaţii ale musulmanilor din întreaga lume.

Cea mai spectaculoasă iniţiativă a fost crearea unui forum catolico-musulman, în urma unui apel venit din partea a 138 musulmani clerici şi intelectuali din lumea întreaga şi din diferite curente de gândire, care s-a reunit pentru prima oară la începutul lui noiembrie, la Vatican.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.