Colindul eparhiilor surori – Arad şi Caransebeş

La iniţiativa Centrului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, cu binecuvântarea şi participarea Presfinţitului Părinte Episcop Lucian, corul eparhiei a susţinut un concert de colinde în noua catedrală episcopală din Arad.

Concertul de colinde a fost precedat de slujba Vecerniei, săvârşită de Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, în prezenţa Întâistătătorului Episcopiei Aradului, Ienopolei, Hălmagiului şi Hunedoarei, Preasfinţitul Părinte Episcop Timotei.

În deschiderea concertului, grupul “Katharsis” al Episcopiei Caransebeşului a susţinut un recital de colinde bizantine şi tradiţionale româneşti, după care numeroşii credincioşi prezenţi au audiat buchetul de colinde corale cântate de corul Eparhiei Caransebeşului.

În final Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a adresat credincioşilor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre pacea divină pe care Hristos Domnul o sădeşte în inimile credincişilor care-L primesc în ieslea sufletului lor.

Totodată, Preasfinţia sa a ţinut să mulţumească pentru primire Preasfinţitului Părinte Episcop Timotei, care cu dragoste părintească păstrează o legătură frăţească de sufltet cu Eparhia soră a Caransebeşului, ambele născute din voia arhierească a marelui Mitropolit Andrei Şaguna. În acest context Preasfinţitul Lucian a ţinut să-şi exprime recunoştinţa faţă de Preasfinţitul Episcop Timotei, care prin lucrarea mâinilor Preasfinţiei Sale, l-a rânduit în treapta preoţiei în urmâ cu 16 ani şi care i-a povăţuit primii paşi pe calea anevoiasă a călugăriei în mănăstirea Hodoş-Bodrog.

Cuvântul de încheiere i-a aparţinut Ierarhului gazdă care a mulţumit colindătorilor pentru gândul cel bun şi pentru dragostea cu care au venit să aducă vestea cea bună în Eparhia Aradului. În acelaşi timp, Preasfinţia Sa a ţinut să precizeze frăţeasca dragoste care există între cele două eparhii surori, dar şi de împreuna lucrare, la fel de frăţească între Ierarhii şi preoţii acestor două Eparhii.

Periplul duhovnicesc în frumoasa Eparhie a Aradului, Ienopolei, Hălmagiului şi Hunedoarei s-a încheiat la reşedinţa episcopală din Arad, unde Preasfinţitul Părinte Timotei, în marea-i blândeţe, generozitate şi dragoste a oferit colindătorilor agapa dragostei creştine.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.