publicat în: Arhivă

Noi crestini rapiti, ucisi si maltratati in Sinai

Corpul unui creștin, decapitat, care fusese răpit de către atacatori necunoscuți, a fost găsit în Sheikh Zuweid, ieri dimineata.

Surse din securitate au confirmat faptul că trupul apartinea persoanei in varsta de 59 de ani, Magdy Lamay Habib, care disparuse si se presupunea ca a fost răpita cu sase zile in urma. Cadavrul mutilat a fost găsit într-un cimitir din Sheikh Zuweid.

Un oficial din securitate declarase pentru AFP că “grupurile extremiste” au capturat un om, sâmbătă, în aceeași zi in care un preot copt a fost ucis.

Locuitorii din orasul Sinaiul de Nord au raportat o stare de furie și de indignare în urma știrii de ucidere a lui Habib, conform reporterului DNE, Nasser El Azzazy, care a adăugat că victima se bucura de relații bune cu oamenii din oraș, acolo unde acesta deținea un magazin de electrice.

Se pare ca despagubirea ceruta familiei pentru eliberarea lui Habib, de catre rapitori, redusa de la un milion EGP la 250.000 EGP, nu a fost platita.

Aceasta stire vine într-un moment de tensiune sporită în comunitatea creștină coptă din Egipt. Un preot copt, părintele Mena Aboud Haroben, in varsta de 39 de ani, a fost împușcat mortal de către persoane înarmate necunoscute, chiar în mașina sa, în fața Bisericii Masaeed din Arish, sâmbătă, iar în orașul de sud Luxor patru copți au fost ucisi si altii au fost raniti, in timpul unor violente care pareau a fi alimentate de uciderea unui vecin musulman. O biserică din orașul Port Said a fost, de asemenea, atacata de persoane înarmate, luni.