Papa copt Tawadros II suspenda, pentru a 3-a oara, intalnirile cu credinciosii

Papa Ortodox Copt Papa Tawadros al II-lea si-a suspendat o întâlnire săptămânală de rugăciune publica și cateheză, pentru a 3-a oara, pe fondul preocupărilor legate de securitate. Cateheza are loc în fiecare miercuri după-amiază, în Catedrala coptă din Cairo.

Potrivit unui raport al Fides, Pr. Bishoy Helmy, secretarul general al Consiliului Bisericilor din Egipt, a declarat că anulările au fost cauzate de situația actuală din regiune. Protestele au izbucnit in Cairo, în 30 iunie, împotriva fostului Președinte Mohamed Morsi, ducand la inlaturarea acestuia in ziua de 3 iulie. Loialii Partidului Fratiei Musulmane al lui Morsi au contra-protestat, sustinand ca inlaturarea acestuia este nelegitima.

Episcopul copt Botros Fahim Awad Hanna de Minya a declarat că Papa copt a evitat adunările publice, pentru siguranța oamenilor din Cairo. “In acest moment, exista unii care ii acuză pe creștini ca ar fi responsabili de revolta populară din 30 iunie”.

Dupa înființarea guvernului interimar, după 3 iulie, Ministerul de Interne a ordonat o protecție sporită a Papei Tawadros și a Imamului Al-Azhar Ahmed al Tayyeb. Atât Patriarhul, cat și Imamul, au tinut partea generalului Abdel Fattah al-Sisi in ziua de 3 iulie, atunci când șeful armatei egiptene s-a adresat națiunii, facand public planul de tranziție pentru detronarea lui Morsi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.