Evacuarea Manastirii Esfigmenu din Athos, pentru justificarea fondurilor europene. Calugarii se opun

Potrivit informațiilor legate de unele tulburari care au avut loc in Muntele Athos in noaptea din 17 iulie, forțele de poliție, doatate cu două mașini de patrulare, se aflau inca în fata Mănăstirii Esfigmenu.

Tensiunile au început după ordinul de evacuare a mănăstirii, care a fost dat de către un executor judecătoresc. Ordinul urmareste lansarea unor proiecte finanțate de ESPA si a provocat reacția călugărilor din Mănăstirea Esfigmenu.

Biroul de presă al mănăstirii a emis un apel, in care se specifica: “Noi nu vom parasi niciodata locul nostru de întâlnire, doar pentru ca noua fraternitate sa-si justifice fondurile europene”.

Mănăstirea Esfigmenu este o manastire ortodoxa din statul monastic al Muntelui Athos, din Grecia, avand hramul Înălțării Domnului. Aceasta este construita langa mare, in partea de nord a peninsulei athonite. Situata în apropiere de Mănăstirea Hilandar, ea reprezinta cea mai nordica mănăstire athonita. Mănăstirea actuală datează din secolul al X-lea, dar Tradiția spune că lacasul a fost folosit ca mănăstire încă din secolul al V-lea. Esfigmenu este cea de-a 18-a manastire în ierarhia mănăstirilor athonite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.