Primul scandal gay, intre prelatii din Vatican, sub Papa Francisc

Cazurile privind homosexualitatea in Vatican s-au aflat din nou pe prima pagină a ziarelor, vineri, după dezvaluirea legata de un prelat homosexual, pus de Papa Francisc intr-o pozitie-cheie la Banca Vaticanului.

Saptamanalul italian L’Espresso sustine ca prelatul Battista Ricca a intreprins relații homosexuale în timpul functionarii sale pe langa Ambasada Vaticanului din Montevideo, în Uruguay, precum și o alta aventură cu un gardian elvețian.

Decizia Papei, insa, pare sa fie protejata de faptul ca acesta nu a stiut nimic despre scandalul din trecutul lui Ricca, înainte de a-l numi pe acesta reprezentant personal la banca, dupa scandalul bancar din acest an (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Ricca a continuat să dețină mai multe funcții prestigioase in Roma, inclusiv cea de director al Resedintei “Casa Martha”, unde Papa locuiește.

Expertul in Vatican al L’Espresso, Sandro Magister, citat de radioul Vocea Rusiei, a spus ca ștergerea înregistrărilor despre Ricca este un exemplu al „lobby-ului gay” in Vatican.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.