Prima biserica romaneasca ortodoxa in Aberdeen / Scotia

Aberdeen, Scotia/Romanian Global News

In Aberdeen s-a ctitorit prima biserica romaneasca de credinta ortodoxa, facuta sub obladuirea parintelui Marcel Oprisan, cu ajutorul lui Dumnezeu si a comunitatii romanesti de aici, transmite Romanian Global News, care citeaza pagina de web a romanilor din Scotia. Comunitatea, desi slaba ca numar, a reusit sa compenseze prin latura spirituala, iar oamenii, desi ocupati cu serviciul, cu familia si cu treburile gospodaresti au avut timp de biserica intodeauna si au aranjat sala data lor de catre St. John’s Episcopial Church.

Comunitatea romaneasca transmite multumiri si parintelui Marcel Oprisan care slujeste la aceasta biserica si a facut posibila existenta acesteia. Sfintia sa a venit in ultimele cateva luni de la Londra pentru a oficia Sfinta Liturghie in Aberdeen, Edinburgh si Glasgow. Parintele se va stabili impreuna cu familia sa in Scotia si Aberdeenul “se va putea gasi” in Sfanta Biserica in fiecare a doua si a patra duminica a lunii, incepand cu februarie 2009. Pana atunci, parintele Marcel continua sa calatoreasca de la Londra la Aberdeen pentru a fi alaturi de credinciosi pe 21 si 26 decembrie 2008 si pe 4 si 25 ianuarie 2009.

Adresa bisericii este: St. John’s Episcopal Church hall, 16 Crown Terrace, Aberdeen.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.