ERT: Guvernul grec a inchis radioul si televiziunea de stat

Guvernul grec a închis serviciile de radio și de televiziune de stat, ERT, și a suspendat toti angajații, ca parte a ultimelor sale măsuri de austeritate.

“ERT este un caz exceptional al lipsei de transparență și extravaganță incredibila. Aceasta se încheie acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Simos Kedikoglou.

Acesta a spus ca radiodifuzorul public ERT era un adevărat “paradis al resturilor”.

Toti cei 2500 de angajati vor fi demisi, acesta adăugand ca ei vor fi despăgubiti și se vor putea reangaja, in cazul in care se va relansa, pe profit, un radiodifuzor public independent mai mic.

Decizia a uimit telespectatorii, luandu-i prin surprindere, acestia vazand cum ecranele televizoarelor lor au ramas negre, ieri seara.

Șeful biroului de externe al ERT, Odin Linardatou, a declarat pentru BBC: “Suntem foarte șocați, suntem supărați”. “Nu pot accepta, într-o democrație, ca Grecia sa nu aiba un radiodifuzor public”.

Mii de oameni au protestat împotriva deciziei, în fața sediului ERT.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.