Razboinici antici, sulite si pumnale vechi de 2500 de ani, descoperite in Serbia

Mai multe ramasite pamantesti ale unor războinici antici, cu sulițe și pumnale, au fost descoperite într-un sit arheologic, în timpul construcției unui tronson de autostrada din sud-estul Serbiei.

Potrivit experților, acestea sunt datate ca avand o varsta de 2500 de ani, fiind descoperite în districtul vechi Pirot, numit Suburbium, pe unde trecea drumul antic roman Via Militaris (catre granita Bulgariei moderne).

„Am descoperit trei schelete ale unor războinici, cu sulițe, pumnale și ornamente de bronz, si decoratiuni de diferite tipuri”, a declarat Mirjana Blagojevic, arheolog la Institutul Serbiei pentru Protecția Patrimoniului Cultural, citata de Agentia Ansa.

Descoperirea este deosebit de importanta, deoarece, pentru prima dată, arheologii au descoperit cadavre intregi, comparativ cu descoperirile arheologice anterioare, în care rămășițele fusesera îngropate după incinerare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.