Egiptul il condamna pe Abu Islam, pentru arderea unei Biblii

Un tribunal din Cairo a condamnat ieri un predicator musulman egiptean, la 11 ani de închisoare, pentru blasfemie, dupa ce a ars o Biblie în timpul unui protest, anul trecut, în fața Ambasadei SUA.

Condamnările pentru insultarea Islamului sunt comune în Egiptul condus de islamiști, după răsturnarea președintelui Hosni Mubarak în 2011, dar cazurile care implică credința minoritatii creștine sunt mult mai rare.

Ahmed Mohamed Mahmoud, cunoscut sub numele de Abu Islam, care are propriul sau canal de televiziune religios, a condus o demonstrație, în septembrie, indreptata împotriva unui videoclip american anti-Islam postat pe Internet.

Fiul său a fost condamnat la opt ani de închisoare, pentru aceeași infracțiune. Ambii vor rămâne în libertate, în așteptarea recursului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.