publicat în: Arhivă

Biserica „Cuv. Paraschiva” – Rasinari

Duminica, 21 decembrie, manifestari cultural-religioase de exceptie:

În data de 21 decembrie 2008, în Duminica dinaintea Naşterii Mântuitorului, în localitatea Răşinari vor avea loc manifestări cultural-religioase prilejuite de o triplă aniversare: împlinirea a 250 de atestare documentară a bisericii cu hramul „Cuv. Paraschiva”, împlinirea a 220 de la trecerea la cele veşnice a episcopului sârb Ghedeon Nechitici (care îşi are mormântul în biserica „Cuvioasa Paraschiva”) şi aniversarea a 200 de ani de la naşterea „părintelui Ardealului”, Mitropolitul Andrei Şaguna – născut într-o zi de 20 decembrie (1808).

Cu această ocazie, Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Laurenţiu Streza va săvârşi slujba Sfintei Liturghii în biserica cu hramul „Cuv. Paraschiva” (parohia Răşinari I, pr. paroh Nicolae Jianu).

La sfârşitul Sfintei Liturghii va avea loc Vernisajul celei de a XII-a Expoziţii de Icoane pe Sticlă pictate de copiii iconari din parohia Răşinari.

După vernisaj, la Mausoleul ce adăposteşte mormântul Mitropolitului Andrei Şaguna, Înalpreasfinţitul Părinte Laurenţiu va oficia un trisaghion de pomenire a vrednicului Mitropolit ardelean, creator de epocă în Istoria Bisericii Ortodoxe Române.