Rapiti in Siria: Patriarhul Ioan X si Ambasadorul Turciei in Liban

In ultimele ore, a avut loc o intalnire intre Patriarhul Antiohiei, Ioan al X-lea, și Ambasadorul Turciei în Liban. In cadrul intalnirii, s-a discutat problema răpirii celor două mitropoliții de Aleppo (Siria), Episcopul Paul (Yazigi) și Episcopul Yuhanna (Ibrahim)

Va prezentam, mai jos, un comunicat emis pe aceasta tema:

“Ambasadorul turc în Liban l-a vizitat pe Preafericitului Părinte Patriarh Ioan X al Antiohiei, la reședința patriarhală din Balamand.

Preafericitul Părinte Patriarh Ioan X l-a primit, in urma solicitarii acestuia, vineri, 26/4/2013, la Reședința Patriarhală din Balamand (Liban), pe Ozyildiz Inan, Ambasadorul Turciei in Liban.

În timpul întâlnirii, Preafericirea Sa a reiterat condamnarea răpirii celor doi episcopi, Paul (Yazigi) și Yuhanna (Ibrahim), deplângând acest act. El a reiterat poziția Bisericii Ortodoxe privind coexistența, drepturile omului si originile si rădăcinile creștine în regiune, si a respins orice formă de violență. Pe baza acestor fundamente, Preafericitul Părinte a subliniat necesitatea unor eforturi comune, la toate nivelurile, pentru ca cei doi episcopi sa revina în eparhii, nevătămati, cât mai curând posibil, iar toti cei rapiti sa fie eliberati, indiferent de locul in care se afla acestia.

La rândul său, Excelența Sa Ambasadorul Turciei a reiterat, in fata Preafericitului Părinte, necesitatea continuarii eforturilor Guvernului Turc, în acest context.

Patriarhia Grec-Ortodoxă Greacă a Antiohiei și a Intregului Răsărit

Reședința patriarhală – Mănăstirea Maicii Domnului din Balamand

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.