Hrana pentru constructorii Piramidelor Egiptene

Este nevoie de o mulțime de oameni, pentru a construi o piramidă care sa dainuie 4500 de ani.

Se estimeaza ca aproximativ 10.000 de muncitori au construit, de exemplu, Piramida Menkaure, din Giza. Cu ce au fost, insa, hraniti acesti oameni?

Studii, recent efectuate in orașul Heit El-Ghurab, sugerează că muncitorii ar fi fost hraniti cu carne de oaie, capra și vita în mod regulat.

De fapt, dieta a fost probabil mai buna decat dieta medie din satele egiptene, aceasta putand constitui un stimulent pentru atragerea fortei de munca pe sit. Cu toate acestea, nu a fost usor sa satisfaci foamea a 10.000 de muncitori.

Intr-un articol recent din LiveScience, Richard Redding, director de cercetare al Asociatiei Cercetatorilor Egiptului Antic, a prezentat schema operațiunii de alimentare a muncitorilor.

Turma, estimata la 21.900 bovine și 54750 ovine, necesara pentru a alimenta în mod regulat muncitorii din Giza, ar fi avut nevoie de 120.434 de hectare de pășunat, necultivate.

Dovezile arheologice demonstreaza ca dieta bogata in carne de vita se adresa supraveghetorilor, în timp ce muncitorii mancau in general, mult mai mult, carne de oaie și de capră.

Furnizarea carnii pentru lucrători a presupus eforturi masive, chiar dacă aproximativ jumatate din proteine proveneau din surse vegetale.

Aceste studii au fost efectuate in asezarile muncitorilor care au ridicat Piramida Menkaure, cea mai mica dintre cele trei piramide din Giza. Oare, ce necesar alimentar a presupus ridicarea Marii Piramide Khufu?

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.