publicat în: Arhivă

Biserica Scientologică nu va fi interzisă în Germania

Biserica Scientologică, privită în Germania ca sectă suspectă, nu va fi interzisă, în conformitate cu declaraţiile unui înalt oficial citat duminică de ziarul german Welt am Sonntag.

“Am ajuns la concluzia că interdicţia nu este adecvată”, a afirmat în ziar Jörg Schönbohm, Ministru de Interne din Brandenburg şi actual preşedinte al Comitetului Miniştrilor de Interne (IMK ).

IMK a cerut în ultimii ani Oficiului pentru Protecţia Constituţiei (serviciul de interne) să efectueze o anchetă confidenţială care să stabilească dacă Biserica Scientologica este un pericol pentru democraţia germană.

“Trăim într-un sistem de libertăţi democratice, în care libertatea de opinie este un punct important”, a spus ministrul. Şi cine crede că aceste libertăţi sunt ameninţate de 5000 de scientologi, în opinia mea, este iraţional”, a adăugat ministrul.

Germania s-a angajat în ultimii zece ani într-o luptă cu Scientologia şi guvernul a ţinut-o sub supraveghere.

În Statele Unite, unde a fost fondată în 1954 de către autorul de romane ştiinţifico-fantastice Ron Hubbard, Scientologia are statut de biserică.

În Europa, cu toate acestea, mai multe ţări, inclusiv Belgia, Germania, Franţa şi Italia, o considă o sectă. Criticii acuză manipularea membrilor ei în sensul atragerii de fonduri.