A fost lansată pe Internet o “Cartă pentru armonia între religii”

Un site a fost lansat vineri, cu sprijinul unor mari nume din industrie şi din Internet alături de producători din Hollywood, o Cartă ce promovează armonia între religii, în întreaga lume.

Proiectul, numit “Carta Compasiunii”, care poate fi accesată pe Internet la www.charterforcompassion.org, s-a născut la o conferinţă de Tehnologie, Divertisment şi Proiectare (TED), organizată în California (vest), în acest an.

Participanţii, inclusiv Fondatorii Google, Larry Page şi Sergey Brin, precum şi stele ale Hollywood-ului ca Forest Whittaker şi Cameron Diaz, s-au angajat în a se folosi de reputaţia şi notorietatea lor în acest scop ambiţios: să facă din lume un loc mai bun, pe baza unei reguli de aur valabilă în toate religiile, “ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”.

Carta invită oamenii “de toate religiile, naţionalităţile, limbile şi originile” să ajute în pregătirea unui proiect preliminar, care va formula principiile şi acţiunile ce vor fi puse în aplicare pentru atingerea acestui obiectiv.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.