Imaginea Islamului se degradeaza puternic in Franta

Un sondaj IFOP, pentru Le Figaro, arata că creșterea comunitarismului printre unii musulmani din Franța accentueaza respingerea acestei comunități de către public, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comunitățile musulmane din Franța astazi, vineri, 26 octombrie 2012, au cea mai mare sarbatoare din an, Eid al-Adha, cunoscuta si sub numele de sărbătoarea sacrificiului. Milioane de pelerini s-au strans ieri, joi, pe Muntele Arafat, in apropiere de Mecca. Acest festival comemoreaza actul de sacrificare, întrerupt de Dumnezeu, a fiului lui Avraam (Ibrahim, in tradiția musulmana). Deci, familiile musulmane sacrifica cate un berbec, uneori o vacă sau o capră, culcate pe partea stângă și cu capul indreptat spre Mecca.

Sondajul demonstreaza insa ca sarbatoarea pica intr-o Franța care deja contesta din ce in ce mai mult aceasta religie, după cum demonstreaza sondajul IFOP, efectuat pentru Le Figaro.

Conform sondajului:

– 40% dintre francezi spun ca sunt indiferenți la problema prezenței Islamului în Franța;

– 43% dintre respondenți consideră Islamul ca fiind o “amenintare”, in cea mai mare parte fiindca Islamul si-a castigat o prea mare „vizibilitate” in media locala: „in ultimii ani, nexistand o saptamana fara Islam”; existenta produselor alimentare halal (care contin carne sacrificata de preoti islamisti, dupa ritualuri musulmane de sacrificare) si altele;

În 1989, 33% dintre respondenți isi exprimau sprijinul pentru construirea de moschei. In prezent, doar 18%.

La intrebarea „Care sunt cauzele penru care francezii ii resping pe islamisti”: “refuzul de a se integra în societatea franceză” a crescut de la 61% la 68% în doi ani; “prea puternicele diferențe culturale”, de la 40% la 52% și “faptul că persoanele de origine musulmană sunt grupate în anumite zone și unele școli”, de la 37% la 47%, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.