Raport al procesului jurnalistei surprinsa in pantaloni (inregistrat astazi 4 august 2009)

Lacasuri Ortodoxe: din KHARTOUM, 4 august 2009/Sudan

Raport al procesului jurnalistei surprinsa in pantaloni

Procesul jurnalistei sudaneze, pedepsită cu 40 lovituri de bici, pentru faptul că a fost surprinsă în pantaloni, ţinută considerată “indecentă”, a fost amânat pentru data de marţi 7 septembrie.

Sute de oameni au venit să-şi arate susţinerea pentru Loubna Ahmed Al-Hussein în instanţa de judecată, dar au fost dispersaţi cu gaze lacrimogene de către poliţia locală, conform unui corespondent AFP.

Judecătorul a decis să amâne şedinţa de stabilire a pedepsei jurnalistei Hussein, care scrie pentru un ziar din Sudan, dar face parte şi din secţiunea de comunicare a misiunii ONU în Sudan, care i-ar conferi imunitate – conform unuia dintre avocaţii tinerei femei, Jalal al-Sayyed.

Jurnalista, declarand că luptă pentru ca articolul 152 din Codul penal să fie “sters”, şi-a prezentat demisia la ONU pentru a îi fi retrasă imuinitatea.

Hussein a fost arestată pe 3 iulie, într-un restaurant din Khartoum, împreună cu alte 12 de femei pentru “ţinută indecentă”, întrucât aceasta purta pantaloni largi şi o bluză lungă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.