Poliția muntenegreană a deschis dosar penal Mitropoliei Muntenegrului a Bisericii Ortodoxe Sârbe

Poliția muntenegreană din Ulcinj a deschis dosar penal împotriva Mitropoliei Muntenegrului a Bisericii Ortodoxe Sârbe și împotriva Înaltpreasfințitului Mitropolit Amfilohie de Muntenegru personal, pornind de la presupusa construire neautorizată a unei clădiri pe lângă Mânăstirea Sfântului Vasile de Ostrog (sec XVIII), pe care autoritățile deja au demolat-o, după cum relatează revista rusească Orthodox Chritianity, care citează RIA-Novosti.

Sute de oameni au demonstrat, între timp, în apărarea Mănăstirii Sfântul Arhanghel Mihail, din Tivat, pe care autoritățile au încercat să o demoleze și anul trecut.

Orthodox Christianity relatatase, anterior, că un bărbat, trimis de compania sa să participe la distrugerea clădirii mănăstirii, a refuzat sa facă acest lucru și a părăsit, plecând pe jos, locul.

Lăcașuri Ortodoxe, iunie 2020

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.