Franța: Premierul încalcă legea, fiind acuzat de Consiliul de Stat pentru ingerință gravă și ilegală în viața Bisericii

Franța: Consiliul de Stat ordonă Premierului să ia măsuri mai puțin restrictive privind adunarea în lăcașurile de cult

Consiliul de Stat al Franței a publicat o ordonanță privind adunările în lăcașurile de cult, prin care judecătorul de procedură al Consiliului de Stat “ordonă guvernului să ridice interdicția generală și absolută de adunare în lăcașurile de cult și să adopte în loc măsuri strict proporționale cu riscurile pentru sănătate”.

France: le Conseil d’État ordonne au Premier ministre de prendre des mesures moins contraignantes pour les rassemblements dans les lieux de culte

Judecătorul “constată că sunt posibile măsuri de supraveghere mai puțin stricte decât interzicerea oricărei adunări în lăcașurile de cult, prevăzută în decretul din 11 mai 2020”.

“Prin urmare, consideră că interdicția generală și absolută este disproporționată în raport cu obiectivul păstrării sănătății publice și constituie, astfel, având în vedere natura esențială a acestei componente a libertății de cult, o ingerință gravă și în mod vădit ilegală”.

În consecință, Premierul Franței este obligat să modifice, în termen de opt zile, decretul din 11 mai 2020.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.