Biserica Ortodoxă Sârbă îi avertizează pe credincioșii din Muntenegru să nu reacționeze la provocări

Sfântul Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe Sârbe a condamnat cu fermitate ultima persecuție îndreptată asupra Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru și arestarea, cu o noapte înainte, a Preasfințitului Ioanichie, Episcop de Budimlja-Nikšić și a șapte preoți, de către autoritățile Muntenegrului.

Саопштење за јавност Светог Архијерејског СинодаComunicat de presă al Sfântului Sinod al Episcopilor

Biserica acuză faptul că, sub pretextul stării actuale de urgență din țară, autoritățile se folosesc de ocazie pentru “a lupta cu Biserica Ortodoxă Sârbă și cu oamenii credincioși ai acesteia.

Sfântul Sinod al Episcopilor solicită autorităților din Muntenegru să pună capăt persecuției îndreptate împotriva Bisericii și, în final, să se comporte conform standardelor civilizației, potrivit cărora libertatea religioasă este unul dintre cele mai importante drepturi ale fiecărei comunități.

În același timp, Sfântul Sinod al Episcopilor își exprimă îngrijorarea cu privire la situația care se înrăutățește în Muntenegru și speră că poporul sârb, așa cum a făcut până acum, va acționa pașnic și nu va răspunde la provocări din partea autorităților care doresc, evident, confruntarea, pentru ca Biserica Ortodoxă Sârbă și credincioșii săi să poarte responsabilitatea pentru aceasta.

Communiqué de l’Église orthodoxe serbe au sujet de l’arrestation de l’évêque JoanniceComunicat al Bisericii Ortodoxe Sârbe pe marginea arestării Episcopului Ioanichie

Este clar pentru orice persoană rezonabilă și bine intenționată că, în aceste momente, trebuie să rămânem lucizi și cu discernământ și, mai ales, să ne rugăm lui Dumnezeu pentru ca pacea să domnească în Muntenegru și pentru ca Preasfințitul Ioanichie și preoții săi să fie eliberați imediat, fiind nevinovați”.

Свети Архијерејски Синод, Српске Православне Цркв
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.